Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2011 00:58 - Курс по оцеляване и развитие
Автор: burda Категория: Други   
Прочетен: 1483 Коментари: 0 Гласове:
0



Теория и практика в три модула: I. Общ модул (теория/практика: ~ 90/10). Предимно лекционна работа. Индивидуален изпит: представяне на свое постижение в оцеляването в непригодни за повечето хора условия. II. Психично и духовно развитие (теория/практика: ~ 50/50). Предимно семинарни занятия. Изпит в групи, групово оцеляване и развитие. III. Матрицата и нейното разглобяване. Новото общество: неговите ценности, компоненти и тяхната организация (теория/практика: ~10/90). Предимно семинарни занятия, беседи, екскурзии и теренна работа. Изпит в реална среда за всички участници – не по-късно от края на септември 2011 г.   Занятията се провеждат под ръководството на опитни лектори, демонстранти и методисти. Използуват се като нагледни материали снимки и филми. Занятията се провеждат в различни условия/среди: в зала (урочна, лекционна), в различни места в град, село и сред природата. Акцентът от началото от теория се измества към практика и от даване и получаване към споделяне на работещи знания. Броя на отделните методически единици („уроци”, лекции, беседи, семинари, образователни екскурзии...) зависи от степента на подготвеност на участниците и техните интереси. Ние предлагаме двупосочно, присъствено, интерактивно обучение, а не „наливане на инструкции” в главите. Ползата от курса е пропорционална на вашите интереси, без значение от досегашните ви знания и опитности. В течение на курса ще бъдат раздавани и указвани текстови, филмови, социални и природни източници на допълнителна информация. С личното си присъствие ще получите също и поверителна информация, която не може и не бива да бъде оповестявана нашироко от ръководителя, но остава на съзнанието на курсистите. Една голяма част от нея не е секретна, но представлява знание, което не съответства на медийната практика и рискува промяната на поведението по непредсказуем начин.   Ръководител на курса: Бурда     Теми на I модул. 1.Уводна лекция. 01.Що е оцеляване. Цел. Оцеляване. Целереализация. 02.Що е развитие. Петте източника на познание: игра, учене, труд, творчество, просветление. 03.Четирите аспекта в индивидуалното оцеляване и развитие: физическо, социално-емоционално, интелектуално (познавателно), духовно. 04.Петте аспекта на биосоциалното оцеляване и развитие: териториалност, храна и хранене, семейство, социална организация (варианти от строга йерархия с отчуждение до сплотена мрежа със споделяне.). 05.Особености на оцеляването в различни ситуации. 06.Навлизане в нова зона на безопасност и комфорт.
***
Тази уводна лекция вече мина. Но по същество не е изпуснато нищо. Затова шанс за включване имате сега.
Време на срещата: сряда, 20. април 2011 от 17,30 в Посолството на мира, намиращо се в София, ул. Георги Бенковски - 25, зад пожарната.
Тема на втората лекция е:
2.Индивидуално оцеляване и развитие в четирите аспекта на съществуването. 01.Физически стабилитет. Физически предели на възможностите на тялото. 02.Психичен и психо-емоционален стабилитет. Стрес. Дистрес. Общуване. Хармония на индивидуалното с колективното. Проблемът с отказът от отговорност и любов: Матрицата. 03.Познавателен стабилитет. Система на информационната работа. Интелект. Нива на обучеността, творческата активност и творческата реализация. 04.Духовен стабилитет. Възпитание. Религия. Житейска философия. Следване на морален кодекс и проява на етично поведение. Нива на морала. Морални ценности в „края на времената” (апокалиптичната пропаст) и след тях. 05.Осъзнатата селекция в сътрудничеството. Селекция на индивиди. Селекция на родове и народи. Селекция и приоритети при възстановяването на екосистемите след преодоляването на апокалиптичната катастрофа.  



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: burda
Категория: Технологии
Прочетен: 606220
Постинги: 244
Коментари: 163
Гласове: 496
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930