Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2010 22:18 - Пътеводител за живота. Справочник на начинаещия маг 08
Автор: burda Категория: Изкуство   
Прочетен: 1070 Коментари: 0 Гласове:
0



Както си мислите, така и ще бъде Исус

Материалният свят е един за всички, но конкретните реализации са уникални за всеки. Не само хората, но и всички останали живи същества внасят своя принос в изменението на света според качеството и подходящото време на своите мисли.

Мислите идват в последователно, системно постоянство, зависещо от нашето съзнание.  Дори и намирайки се с други хора на едно и също място, вашата реалност ще изглежда доста различна от тяхната! Да приемем, че сте на екскурзия в непознат град. Ще се любувате на забележителностите, ще ви обзема възторг от паметниците на героите или архитектурата, ще забележите цветните храсти, пеещите фонтани, чистите паркови алеи, гълъбите около пейките, усмихващите се лица на преуспялите граждани. На същото място, покрай което минавате, седи до коша за боклук бездомен просяк. Той, както и вие сте в един и същи свят – намирате се в едно, а не в различни фантастични измерения. И все пак – той не вижда онова, което виждате вие. Той вижда празната бутилка в коша; вижда конкурента си, който не е успял да стигне преди него до бутилката; вижда мръсната опикана стена; вижда бездомния крастав пес до себе си; вижда полицая, който му хвърля подозрителен поглед. Защо започна да изглежда толкова различен този един свят за вас двамата? Защото вие живеете един, а той - друг живот. Линиите ви на живота са се пресекли за миг в една точка от пространството на вариантите, затова този свят, като материална реализация се оказва общ за двамата…

КАК е възможно всичко това? Засега продължавам като обясня на образно ниво (визуална представа – виж рисунката си на пирамидата!) какво представлява енергията (физическото понятие и философската категория “енергия” не са от нивото на шестокласника по сегашната образователна система). Енергията е напрегнатост в определена среда, намираща се в  пространството, която се разпространява в него чрез вълни (трептения). Например - енергията на морската вълна. Всяка енергия се разпространява по различен начин в различните среди. Например електромагнитната енергия може да затопли в микровълновата фурна храната, съдържаща вода, в дълбочина. Същата енергия дава светлина – от слънцето, от лампата, от огъня на свещта.  Същата енергия дава възможност да приемаме телевизионен образ и да чуваме радиопредавания. Същата тази енергия служи за получаване на снимки, когато искаме да запечатаме нещо забележително, и дори служи да се наблюдават вътрешностите на тялото. Но като е една и съща – как се получават тези толкова различни явления? Това ще разберем по-долу.

Енергията има различни параметри [параметър – определяема с величина измеряемост на нещо. Познаваш параметрите за разстояние, площ (лице), обем, маса (или тегло). С какви величини се измерват?], с които се описват нейните свойства. Най-важният й параметър е честотата на вълната. Нали помните – енергията има свойството да се разпространява чрез вълни. Честотата се определя като брой на трептенията, които се извършват в продължение на една секунда. Честотите на електромагнитната енергия в микровълновата фурна, слънцето, лампата, свещта,  радиото и телевизията и т. н. са различни. Те определят в нашия обичаен свят качеството на тази енергия.

Нека за да не изпадаме в много детайли какво представлява точно мисловната енергия, да си я представим най-общо като електромагнитната енергия с честотата на радиовълните. Те не се виждат, но никой не оспорва тяхното съществуване. Когато вие си мислите нещо, честотата на енергията на вашите мисли е настроена (т.е. съгласувана) на определена област в пространството на вариантите. Когато енергията попадне на сектор в пространството на вариантите, възниква материалната реализация на този вариант. Енергията има сложна структура (аз посочих само честотата, но параметрите с които може да се опише тя са много!) и пронизва всичко, което се намира в света. Преминавайки през човешкото тяло, енергията се преобразува от мислите и излизайки от него, тя придобива изменени параметри, които съответстват на тези мисли. На същия принцип работи и радиопредавателят. Параметрите на енергията попиват в себе си, преминавайки през нас, характеристиката на мислите.  По този начин излязлата от тялото енергия представлява мисловно излъчване, което преобразува сектор от пространството на вариантите в материална реализация. Когато си мислите за добро или за лошо, вие излъчвате енергията на мислите в пространството на вариантите. Преобразуваната енергия се натрупва в определения сектор и това поражда съответстващи на него изменения в живота ви.

Събитията от живота се формират не само от конкретните постъпки, но и от характера на мислите. Ако си настроен враждебно към света, той ще ти отговаря по същия начин. Ако постоянно изразяваш недоволство, поводи за недоволство ще се намерят – колкото искаш. Ако гледаш на най-близката си среда с отрицание и несъгласие, тогава светът ще се обръща към теб с най-лошата си страна. И обратното. Положителното мислене по естествен път ще промения живота ти към най-доброто.

L4K4J

 ЧОВЕК ПОЛУЧАВА ТОВА, КОЕТО ИЗБИРА. И това се случва независимо дали ти харесва или не. Избраната поръчка се изпълнява винаги и без уговорки и условия.

Докато мислите ти са повече или по-малко еднонасочени и постоянни, ти се намираш на една и съща жизнена линия. Още щом промениш отношението си към реалността по един или друг начин, параметрите на мисленото излъчване придобиват нови характеристики, а материалната реализация на слоя на твоя свят преминава на друга линия.

Това е, което трябваше да прочетеш днес. Нататък е по-интересно, но за да  “смели главата” предишното, му трябва една нощ сън:

г

 

 



Тагове:   мисли,   маг,   начинаещия,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: burda
Категория: Технологии
Прочетен: 604854
Постинги: 244
Коментари: 163
Гласове: 496
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031