Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.01.2017 17:39 - Прологемони
Автор: burda Категория: Лични дневници   
Прочетен: 450 Коментари: 0 Гласове:
0



  

Прологемони

 

Приятели, представям на вниманието Ви в писмена форма, идейната част от житейския ми проект „Оцеляване, преуспяване и развитие извън Матрицата”. Той е в синхрон с мислите, думите, делата и реализациите им. Този проект, макар и личен, не е егоистично насочен. Всякакви предимства, превъзходства, успехи и победи, които съм постигнал благодарение на него, хармонизират на подобните у моите последователи, помощници и дори имитатори. Този творчески проект не се подписва с рожденото ми име, защото смятам, че аз съм само проводник на творческата воля на Вселената. Аз вярвам, че знанието и творчеството не са за печалба, а за споделяне.

За да схванете същината и да подкрепите която и да е част от този проект, е правилно да се запознаете с него. Затова в началото ще посоча неговите системни основания, избягвайки конкретните личностни моменти, свързани с конкретно преживяване.

 

Основателни причини за проекта. Основни причини за проекта са комбинираното и многоцелево противопоставяне между човек и човек (в семейството, в училището, в работата, в народа, между народите (правителствата)…) и човек и природа (замърсяване, унищожаване на видове, унищожаване на екосистеми – местообитания за много видове; като поведението се забелязва както от нивото на индивида, та до големите корпорации; заболявания, увреждания и смърт в резултат на всичко това).

 

Цели на проекта: помиряване на хората помежду им и с природата.

 

Основателни признаци за изпълнение на проекта: не по-късно от края на времето на живота на смъртното ми тяло, оставям един по-добър, един по-правилен, един по-справедлив свят, спрямо годината на раждането ми.

 

Средства: цялото знание, опит и подкрепа на човечеството от негови представители от миналото, настоящето и бъдещето. Всичко може да послужи, за постигането на тази цел. Дори очебийните несправедливости служат като назидание и образец за не-подражание у хората.

 

Среда и събития подкрепящи проекта: смирение и скромност, развиващи се в неавторитарна, нейерархична среда. Среда, която провокира важност, гордост, алчност и егоизъм е негодна или опасна за такива особености в поведението. Първите две пречат на смирението. Вторите две пречат на скромността. В авторитарното (йерархичното) общество проявяващо посочените четири личностни признака, смирените и скромните се вземат за маргинални, луди, биват отхвърлени. Това обаче им позволява да споделят своите причудливи ценности и да живеят според своите разбирания за успех. Още повече, че няма да се конкурират за „място под слънцето” с останалите. С тези свои качества те не могат да бъдат официално преследвани, тъй като няма да извършват криминални деяния.

Предвид това, че в еволюцията на системата и средата, те се изменят чрез обратни връзки, то е логично промените в обществото да променят хората, както и променените хора да променят обществото. Промените които имат устойчивост и биват унаследявани в следващото културно и биологично поколение, са в съгласие с принципа за икономичност на развитието. Всички варианти в които се разпилява човешки потенциал, суровини и енергия, както и ненужен за дадени случаи обем от информация (знания), постепенно отпадат. Това е главен показател, когато се движим напред, кои мостове зад себе си да изгорим, и кои да запазим. Така развитието върви с все по-голяма ефективност, лекота и красота.

 

Ключови ръководни ценности:

Красота,

Искреност,

Радост,

Истина,

Любов

 

Системното осигуряване за провеждането на проекта е основано на естествени рекурсивни процеси, каквито се извършват в клетките и индивидите. Такива процеси са използвани за мениджмънта на човешките „ресурси”. Описано е в няколко книги с надзаглавие VSM, което означава „Модел на жизнеспособните системи”. Автор е Стафорд Биър. Повече подробности може да намерите в следните линкове:

 

На руски:

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%8C_%D0%B6%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B5%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B1%D0%BD%D0%BE%D0%B9_%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D1%8B

 

на английски:

https://en.wikipedia.org/wiki/Viable_system_model

 

https://www2.gwu.edu/~umpleby/recent_papers/2006_Encyclopedia_Definition_of_VSM_3.pdf

 

**

Мотиватор за евентуалния интерес за включване към проекта е текст от една страничка: „Пост-апокалиптични размисли за Матрицата”. Ще го получите [ако не сте го получили преди ден], като ми се обадите на лични. Участието ви е свободно, неангажиращо и няма да е повод за оценка на мнението ви. Човек е истински свободен само когато доброволно поема дълг, когато сам задължи себе си.

 

 

 




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: burda
Категория: Технологии
Прочетен: 605093
Постинги: 244
Коментари: 163
Гласове: 496
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031