Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2010 00:30 - Полицейска държава!
Автор: burda Категория: Политика   
Прочетен: 1846 Коментари: 2 Гласове:
3



Напоследък се изсипаха критики срещу управлението на Б.Б. – било полицейска държава! Ако вече е навик на обикновения българин да заспива и се събужда с престъпността и другите закононарушения около себе си и да ги намира за нещо нормално, значи нещо много сме го закъсали. Защото знаете ли каква е алтернативата на „полицейска държава”? – Разбойническа държава. Един самоизбрал се алчно-ненаситен елит почти успя да постигне контрол върху всички сфери на живота – да живее непроизводително и в изключителен свой интерес. Забравяйки, че всички сме в една лодка. Рано или късно ако човъркаш дъното и не знаеш да плуваш – ще удавиш и себе си, но ще пострадат и другите. Та – Бат Бойко погна поганците. Услужливите медии на бившите управлявали 20 години нарекоха тази активност „полицейска държава”.

Статистиките не лъжат. Не са тайна, но не им се дава широка гласност. Цялата битова престъпност е капка в морето като икономически ефект спрямо организираната с „бели якички” престъпност. Има ли нормален човек, който да е доволен и ентусиазиран от това?!

В какво искаме да живеем зависи от нас. Бдете и ще бъдете защитени. Защото който и да е труд – физически, умствен, емоционален, рутинен или творчески – може да бъде ограбен, ако не е защитен. Интересът нормално би трябвало да е общ, а не на държавата.

Ако бях отвъд всичко това щеше да ми е забавно да го наблюдавам. Но съм вътре и ме засяга.

Нека всеки да дава своя принос, но да не омаловажава приносите на другите, особено на тези, които недоспиват и се грижат за неговия сън, за неговите пари, за неговите блага.

 




Гласувай:
3



1. neutralen - .
03.06.2010 09:17
И мен много ме дразнят БСП-арите дето само се чудят как да реват-полицейщина,следене не знам си какво.Много са зле тези хора,не мога да ги понасям.Друг е въпросът колко силно искат ГЕРБ да преборят престъпността и корупцията,не съм видял Станишев и Доган зад решетките....
цитирай
2. burda - Зад решетките
03.06.2010 10:44
По неписано правило от векове, има едно ниво в личностното развитие, на което са Станишев и Доган, което е недостъпно за нормалното правосъдие. Подобни хора са символи за огромен брой други. Да вкараш Доган в затвора е равностойно да вкараш неговите гласоподаватели там, както и лобито му в Турция, което мога да предположа, че не е малко, а чрез медиите може да стане многомилионно. Това, което може да направи реално обществото в защита на своя общ интерес е да инактивира от обществения живот подобни фигури, да ги остави извън активното участие във вземането на решения. Това е правено досега и по света, и у нас.
Мисълта ми е обаче за онези фигури, които са на достатъчно високо ниво, които подяждат държавата и обществото /рибата, която се вмирисва от главата; реалните вреди върху икономиката.../. Имам наблюдение върху държавите от района, както и разговори с хора, които имат глобален поглед в/у политиката. Нещата не са много различни. Явно с този тип престъпност трябва да се вземат международни мерки. За съжаление организираната престъпност я има също в тези страни и човек може да попадне на вълците от които да иска да му пазят стадото.
Абе, много сме го закъсали, не само ние...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: burda
Категория: Технологии
Прочетен: 604616
Постинги: 244
Коментари: 163
Гласове: 496
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031