Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2016 20:57 - Да извадиш нож на умряло преди 27 години куче
Автор: burda Категория: Политика   
Прочетен: 2409 Коментари: 3 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Лаф на деня с коментар: Как се вади нож на умряло преди 27 години куче?! За справка: работата на Народното събрание на 24.11.2016.
*
По повод противопоставянето капитализъм-комунизъм (болшевизъм), нека напомня на тези на 50+г., а и тези по-млади, които са се интересували, че идеята на руския десидент Солженицин беше конвергенция (сливане) на двата "строя" (поставям в кавички, тъй като единствената основополагаща разлика между тях е наличието или неналичието на доминация на държавната собственост и свободата на словото). Идеята беше изграденото, постигнатото от двете системи като общочовешки принос да се съхрани в името на прогреса.
Какво обаче видях (може и други да са видяли същото, това е лично мнение): че двете системи при сливането си съхраниха най-античовешките си черти. Нека видим точно тези два атрибута: Държавната собственост бе предадена в ръцете не на свободни труженици, а на едно малцинство от супербогати частни капиталисти, преди всичко на тунеядския банков капитал. В същото време стана неформално сливане на държавата с едрите икономически субекти; стана възможно политиката да бъде дейност от която се пълнее, о-па, богатее, чрез задкулисни уговорки.Свободата на словото: сега вече всеки може да напише и произнесе слово, информация, без да има връзка с истината, или забърквайки истина и лъжа под формата на сандвич. Така манипулацията може да вземе огромни размери, тъй като нормалното човешко същество не прави проверка на източниците или не е специалист в областта на измамата.
И така, къде се оказахме ние? Вадим нож на умряло куче! Ще събаряме, преместваме, етикетираме паметници, сгради, знаци, значки, табели, наименования... всичко това срещу някогашната идея да престане глобалното противопоставяне, което ни доведе на няколко пъти на прага на взаимоунищожителна ядрена война. Сега, вместо сливане беше извършен едностранно погром, като главните погромаджии (от двата "лагера) ще тържествуват чрез най-античовешката перфидна, користна, обществена система.
*
Изобщо няма да се учудя, ако след 30-50-70... години израстне поколение, което ще заклейми капитало-болшевизма, но без да разрушава остатъците от неговите знаци по земята. Иначе как ще докаже, че са съществували такива хора и такова мислене?
Има и друга интерпретация, която е в съгласие с тази. Че силните на деня провеждат неотклонно програмата по редукция на населението до половин милиард биороботи. Излишъкът, който сега щъка някъде по планетата, трябва да се хване гуша за гуша по съществени и несъществени въпроси, включително и да вади скелетите от гардероба (и не само оттам). Особено добре се вписват в момента етническата, расовата, класовата, религиозната, културната и субкултурната (допълнете сами нататък) омраза. Изграждаме стени помежду си много по-високи от Желязната завеса. Това искат! Ние ще се поддадем ли?! Ще поемем ли отредената ни роля на убийци на хора, които са като нас, които са се родили като нас, които са имали мечти като нас?...




Гласувай:
7


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. slavimirgenchev1953 - Вярно е, че е доста късно, но кучето
24.11.2016 21:09
не е хич умряло, даже напротив.
А иначе си в гояма грека: капитализмът е система, основан на човешккото у човека - и добро, и зло, докато комунизмът се основава само на злото.
Неговите "постижения" са не благодарение на него, а въпреки него.
цитирай
2. tomcat2 - ""Има и друга интерп...
24.11.2016 23:40
""Има и друга интерпретация, която е в съгласие с тази. Че силните на деня провеждат неотклонно програмата по редукция на населението до половин милиард биороботи. Излишъкът, който сега щъка някъде по планетата, трябва да се хване гуша за гуша по съществени и несъществени въпроси, включително и да вади скелетите от гардероба (и не само оттам). Особено добре се вписват в момента етническата, расовата, класовата, религиозната, културната и субкултурната (допълнете сами нататък) омраза. Изграждаме стени помежду си много по-високи от Желязната завеса.""


Много точно!
цитирай
3. burda - Вярно е, че е доста късно, но кучето не е хич умряло, даже напротив.
28.11.2016 22:06
до slavimirgenchev1953:
Според мен, когато се поразрових в материали надхвърлящи личните впечатления и разказите на очевидци:
1. Комунизмът не е успял да се реализира там, където е набеден, че е бил. Идеята е жива, и е несъмнено позитивна, предвид общия (и обществения) начин на разпределяне на благата. "Зло" и "добро" са некоректни етикети, когато се опитваме да бъдем обективни, т.е. непривързани.
2. Наследниците на болшевиките у нас (назовавани комунисти) ни представяха светлото комунистическо бъдеще, без да вършат нужните за това стъпки, изграждайки своя номенклатура, която раздели обществото отново на класов принцип. Това си беше измама. Но по отношение на това, какво представлява капитализмът, оказа се, че са много прави.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: burda
Категория: Технологии
Прочетен: 604697
Постинги: 244
Коментари: 163
Гласове: 496
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031