Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.06.2012 16:21 - Формула за драстично намаляване на възпроизводството
Автор: burda Категория: Технологии   
Прочетен: 3616 Коментари: 1 Гласове:
3



 
Формула за драстично намаляване на възпроизводството, прилагана в много страни (може да разпознаете и нашата по това което е вече направено).

 Забележка: всички изброени мерки могат да се реализират и без официалната намеса на правителството. Затова помислете кой определя животът ни и кои са значимите социални роли в тази игра?

 

1.Индустриализирайте страната драматично, бързо и късно (след Запада), принуждавайки народа да претърчи за 25 години (едно поколение) едновековния период на вътрешна миграция от селата към градовете.

Достатъчни са двайсетина години с брутално, на моменти авторитарно управление, което да наложи нов тип икономика на страната, която концентрира работните места в градовете, където жилищата са претъпкани, бебетата са по-скоро скъп ангажимент отколкото бъдещи земеделски работници, а работата, която жените трябва да започнат за да оцелеят семействата им, изисква от тях да отсъстват от дома по 10 часа всеки ден.

2.Не налагайте стриктен контрол върху търговията с лекарства и позволявайте те да се продават свободно в аптеките, така че когато пазара бъде залят с противозачатъчни средства, жени с различни доходи да могат да се доберат до тях без лекарска рецепта, стига да имат пари.

3.Подобрявайте статистическите резултати за бебешка и детска смъртност дотогава, докато семействата вече се успокоят, че идващите им деца няма да „дадат фира”.

Допълнете това [с измамата], че пенсионната система ще подсигури старините на сегашните родители и няма да са в тежест на децата си когато пораснат.

4.Нарушете в течение на едно-две поколения (25-50 години) финансовите стимули на лекарите (заплащането на труда им) в държавното здравеопазване, като го обвържете с предвидим работен график, включващ повече и по-скъпи процедури и съответно лекарства. Например на акушерите и гинеколозите с това им се отваря път за да правят цезарови сечения, вместо да изчакват естествения родилен процес. Това осигурява не повече от още едно раждане. Наред с това, децата преминали през родовия канал влизат в контакт с нормална за това място ензимна система, подпомагаща в значителна степен имунната система на детето. Така детето родено с цезарово сечение ще бъде по-уязвимо на инфекции, един добър бъдещ пациент.

После пуснете слух, от жена на жена, че лекар в държавна болница, който вече прави цезарови сечения, вероятно може да бъде убеден да направи дискретна процедура по връзване на тръбите, създавайки така процъфтяващ десетилетен и обществено поддържан ЧЕРЕН ПАЗАР за този необратим контрацептивен метод.

5.Въведете едновременно електричеството и телевизията в домовете на по-голямата част от населението – двойно нарушаване на традиционния семеен живот, и после залейте ефира с единен, блестящ, амбициращ модел на съвременно [про]американско семейство – богато, светлокожо и малобройно.

Според едно изследване изпреварващото разпространение на телевизорите преди образованието (многомесечните сапунки преди изграждането на ценностната система на личната отговорност и грижата за общността) създава алчни и егоистични консуматори, обградени със скъпи играчки: състезателни велосипеди, мотоциклети, кристални полилеи, модни парцалки, маркови обувки с висок ток, лимузини, яхти.

6. Насърчавайте всячески изградения по тази схема манталитет у всички жени („жените решават!”)(списания, вестници, телевизия, интернет...), демагогски смесвайки го с правата и успехите на жените в обществото.

 

Какво ще получите, мисля че резултатите са налице.

 

Конкретния изворен текст, който на места следва дословно оригинала е National geographic, ноември, 2011, с. 56-58.

 

 




Гласувай:
3


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. apollon - абсурдно, но смешно и реално
03.11.2012 09:45
абсурдно, но смешно и реално
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: burda
Категория: Технологии
Прочетен: 606505
Постинги: 244
Коментари: 163
Гласове: 496
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930