Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2009 20:29 - Раят и адът
Автор: burda Категория: Изкуство   
Прочетен: 2033 Коментари: 5 Гласове:
0



Раят е обещанието за чревоугодниците. Адът е обещанието за мазохистите. Духовните хора не се нуждаят от награда (рай), нито от наказание (ад) за да вършат или не определени дела. Духовният е съобразен единствено с вътрешното си същество, Висшият Аз. Той не придава на себе си и на нещата, които върши значимост заради другите. Просто мисията му е да действа така.

 



Тагове:   награда,   наказание,


Гласувай:
0



1. vminev - Съжалявам предварително за по-...
10.06.2009 20:37
Съжалявам предварително за по-дългичкият пост.
Писано е :

"15 Не любете света, нито каквото е на света. Ако люби някой света, в него няма любов към Отца.
16 Защото всичко що е в света, - похотта на плътта, пожеланието на очите, и тщеславието на живота, - не е от Отца, но е от света;
17 и светът преминава, и неговите похоти; а който върши Божията воля, пребъдва до века.
18 Дечица, последно време е; защото както сте чули, че иде Антихрист, и понеже сега има много антихристи, от това знаем, че е последно време.
19 От нас излязоха, но не бяха от нас; защото ако бяха били от нас, щяха да си останат с нас; но излязоха, за да стане явно, че те всички не са от нас.
20 А вие сте помазани от Светия и знаете всичко.
21 Пиша ви, не защото не знаете истината, но защото я знаете и разбирате, че никаква лъжа не е от истината.
22 Кой е лъжец, освен оня, който отрича, че Исус е Христос? той е антихрист, който се отрича от Отца и от Сина.
23 Никой, който се отрича от Сина, няма нито Отца; а който изповядва Сина, има и Отца.
24 А колкото за вас, онова, което сте чули отначало, нека остане у вас. Ако остане у вас това, което сте чули отначало, то и вие ще пребъдете в Сина и в Отца.
25 И обещанието, което Той ни даде е това - вечен живот.
26 Пиша ви това поради тия, които желаят да ви заблудят;
27 а колкото за вас, помазанието, което приехте от Него, остава във вас, и нямате нужда да ви учи някой; затова, както Неговото помазание ви учи за всичко, и е истинско, а не лъжливо, пребъдвайте в Него, както ви е научило да правите.
28 Дечица, и сега пребъдвайте в Него, та когато се яви, да имате дръзновение, и да се не посрамим пред Него в пришествието Му.
29 Ако знаете, че Той е праведен, знайте, че и всеки, който върши правда, е от Него роден. " -1-то писмо на Йоанес, 2гл.

Ти имаш свое определение за няколко важни неща. Добре. Може и да имаш свое разбиране за скоростта и с колко да караш по пътя, мен, но те спира полицая и ....следва санкция, брато...

Моля се да не попаднеш под санкцията на Всевишният Съдия, че пишеш глупости.

Поздрави, Владо.
ПП- а, - и не съм чревоугодник, мен.
цитирай
2. aroundus - WR
10.06.2009 21:45
Това им мразя на християните- месят се там, където нямат място- човекът изразил мнение, при това логично и правилно(според мен) и се появява някакъв страхлив идиот, който просто изсира някакъв парчамак от Библията и твърди: "Това е така, защото така пише там. Млъквай!" Няма опровержение, няма спор, няма размисъл, няма... идентичност. Тъпи християни...

А да, майната му на Всевишния Съдия.


Прав си с постинга. Поздрави.
цитирай
3. vminev - aroundus, в случая постъпваш точно ...
12.06.2009 15:33
aroundus,

в случая постъпваш точно спрямо това, за което изразяваш омразата си към мен и своята непоносимост.

Сега, следвайки твоята логика трябва да напиша :

"Мразя неверниците! Месят се там, където нямат място- бъркат се в чужди спорове и все те прави и все те логични, а вярващите- тъпи, безлични овце-...мразя ги!"- но Христос Е казал : "Обичайте враговете си", така че, приятелю, имаш моето доброжелание, въпреки написаната и нереална, виртуална омраза (все пак - не ме познаваш - ако ме знаеш - току-виж- си намерил нещо готино у мен? Малко? Зрънце? Прашинка, ъраундас?Еееее...нема угода...).

Моето мнение и моят размисъл изчакват да видя как ще се развие по-натам интер-прението. Имам доволно аргументи, но, кажи ми, ако се почне едно БЕЗСМИСЛЕНО ИЗСИПВАНЕ НА ОБИДИ - ЗАЩО МИ Е ДА УЧАСТВАМ?! Ти би ли участвал, ако си на моето място? Не, а ?!

Най-лесното е да теглиш майни и да проявяваш омраза, скрит зад никнейм и псевдоним. Трудното е да се представиш и да бъдеш открит.
Като окуражаваш постинга на някого - напиши на кого, че след като си писал толкоз отрицателно за мене, все едно крайното също е по мой адрес, а интуицията ми (:-)) подсказва, че имаш впредвид автора "бурда".

И защо така мразиш Този, Който прати Сина за да умре за твоите грехове?

Поздрави.
цитирай
4. burda - към vminev
12.06.2009 22:11
Много точно, в смисъл, хармонично си цитирал този пасаж. С дългия пасаж някои те заподозряха, че клониш към християнски екстремизъм (фанатизъм). Но подобни текстове (по-точно - мисли) могат да се изразят и без да са свързани с организираната религия. Защото въпросът ми е за духовността. А общата ми идея за подобни постинги в блога ми е, че тече глобално противопоставяне между духовните и технократите. Ако животът, според последните, е само да се консумира и манипулира, напълно лишен от цели, ценности и идеали, лишен от божествените блага като: красотата, искреността, радостта, истината, любовта, лишен от творческите действия на даването и получаването (изявата на заложбите и състрадателността), духовните практики като молитвата, медитацията и др., духовния социален континуум и стремеж към мира и свободата, (...) - то какво ли ще правим? Ще се радваме на инфлационните си пари? На скъпите къщя, които с едно наводнение или земетресение ще си отидат? Не съм черноглед, могат да се дадат и "положителни" примери, например, пълна победа на американският начин на живот - трудово добиче, хранещо се с боклучава храна, от която се дебелее (junk food), че после да има кой да лекува скъпо и прескъпо... Защо? Това, ние духовните ще допуснем ли? Глобалното противопоставяне ще се разреши, но не с оръжие, според мен, а с вътрешна трансформация. Ако не я осъзнаем - природата и обстоятелствата ще ни шутират доста грубо към нея. А който не оцелее в предизвикателството от духа (в съответната му материална форма) ще напусне безславно този свят.
цитирай
5. burda - пак към vminev:
12.06.2009 22:17
Само това не можах да разбера, щото не съзвучава на цитирания текст:"Моля се да не попаднеш под санкцията на Всевишният Съдия, че пишеш глупости.". Развалил си хубавия цитат, а и упоритото самоотричане в чревоугодство, без да е провокирано, също не разбирам. Може да е ирония. Както и да е...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: burda
Категория: Технологии
Прочетен: 606588
Постинги: 244
Коментари: 163
Гласове: 496
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930