Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2007 19:27 - Българските медици в Либия (мнение-позиция)
Автор: burda Категория: Политика   
Прочетен: 1403 Коментари: 0 Гласове:
1




Тъй като не видях реакция на институциите, а вяла, макар и сходна позиция на други автори в медиите, публикувам личното си мнение по казуса за обвинените български медици в Либия.

До:
Народно събрание на Република България
Президент на Република България
Правителство на Република България
Министерство на Правосъдието на Република България

До медиите

О Б Р Ъ Щ Е Н И Е

Уважаеми управляващи,
Вие за пореден път не се оказахте на висотата, на която е приемливо да бъдете, като управляващи един народ с гражданите му вътре и извън страната. Твърдението ми е по повод казуса "Медиците в Либия". Нарочно няма да изразявам народното недоволство от Вас за последните 8 години, а ще обърна внимание само на две инициативи от последните седмици.

1. Когато на практика не можахте да измъкнете от лапите на либийското "правосъдие" (с или без кавички - както искате го разбирайте) невинните за заразeните с HIV либийски деца, български медицински сестри и палестинския лекар д-р Ашраф, преминахте към древни и средновековни шамански обряди и заклинания "Не сте сами" на българското знаме. Този доста закъснял, а сега и изпразнен от смисъл и съдържание за либийското правосъдие ритуал може само да разсмее всеки похитител на човешки живот, какъвто се оказа либийският режим. В същото време мощно зомбираното слабопросветено население, облъчено от тамошните медии може да тълкува лентичките като заклеймяване на либийския народ от неверниците европейци (християни...), чиято култура в много отношения е наистина различна от практиката на традиционните народни религиозни ценности на арабите.
Предполагам, че в същата посока е възможно и тамошното тълкуване на името на един от адвокатите на подсъдимите - Шейтан[ов], което означава "дявол". Дали отсъстваха арабисти при подготовката на подходящ адвокат? - вероятно. Едва ли той е бил най-подготвения за този случай.

2. Широко оповестяваното чрез медиите следствие и подготвяното дело срещу мъчителите на българските медицински сестри е другият голям нон-сенс. Защото докато са не в лапите, а вътре в затварящата се уста на либийския режим, подобна постъпка е възможно най-глупавата. И реакцията на правосъдието на джамахирията не закъсня. Сега се повдига обвинение, дело за клевета срещу така или иначе точно известен извършител - медицинските сестри.
Следствие и съд срещу мъчителите щеше да има място едва след като нашите хора оттърват кожата си оттам. Да не забравяме и д-р Здравко Георгиев, който е също заложник на джамахирията, и в него се "готвят за стрелба по жива и беззащитна мишена".

Накрая искам само да изразя едно мъчително предчувствие, че казусът "Български медици в Либия" ще се превърне, поради редица антисистемни или хаотични (т.е. поради невежество и глупост) решения, в мая за бъдещ разширен конфликт между държавите, континенталните сили и дори цивилизациите. Подчертавам, че особен принос за това има общата текуща политика на българските институции през последните 8 години. Дано не се окажа прав и всичко свърши благополучно!
Възможно е пак наш "Голям Брат" да "оправи работата" като "даде яко рамо".
Бог да пази България!

С настоящото обръщение изразявам само личното си мнение. Всяко съвпадение или свързване с позиции и интереси на легитимни и нелегитимни партии и организации е случайно.

30.01.2007. Бурда, гражданин на България и софийски жител

Допълнение за медиите:
Моля да не бъда разбиран погрешно. Аз не съм мюсюлманин, либиец, арабин, фанатик, терорист, анти-българин (....). Приемам да бъда наричан "гражданин" и "дисидент", като прилягащо.

 



Тагове:   позиция,   мнение,   медици,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: burda
Категория: Технологии
Прочетен: 607198
Постинги: 244
Коментари: 163
Гласове: 496
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930