Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.12.2010 00:10 - Anti-Matrix. Знаменити създатели на Матрицата. Алън Дълес
Автор: burda Категория: Политика   
Прочетен: 1900 Коментари: 0 Гласове:
0



Алън Дълес (7. април 1893 Ватерлоо – щат Ню Йорк, САЩ, +  29. януари 1969 – Вашингтон – окръг Колумбия, САЩ)

Роден е на 7 април 1893 година във Ватерлоо, щата Ню-Йорк. След завършване на Пристънския университет започва дипломатическа служба отначало във Виена, а след това в Берн, Швейцария. През декември 1918 г. Дълес участва в работата на Американската комисия по мирните преговори в Париж. През 1919 е бил в Берлин, а след това е приведен на работа в Държавния департамент, където през 1922-26 години оглавява управлението по близкоизточна политика. След началото на Втората световна война Дълес бил назначен на поста ръководител на секретните специални служби в Европа.

     През 1953 г Труман сменя Айзенхауер на поста президент на САЩ. Алън Дълес е назначен за директор на ЦРУ. За девет години Дълес превърнал ЦРУ в главното оръжие на Америка в периода на „студената война”.

     За постигане на своите цели използва всякакви средства. Привлича на работа бившия ръководител на нацисткото разузнаване Райнхард Хелен, планира политически убийства, например, убийството на кубинския лидер Фидел Кастро.

     Умира на 29 януари 1969 г. във Вашингтон.

НАВРЕМЕТО АЛЪН ФОСТЪР ДЪЛЕС ЗАЯВИ: "НИЕ ЩЕ ХВЪРЛИМ ВСИЧКОТО ЗЛАТО НА САЩ, ЦЯЛАТА СИЛА НА САЩ, ЗА ИЗМАМВАНЕ И ОГЛУПЯВАНЕ НА ХОРАТА ОТ СОЦИЛИСТИЧЕСКИЯ СВЯТ. НЕЗАБЕЛЯЗАНО ЩЕ ПОДМЕНИМ ЧОВЕШКИТЕ ЦЕННОСТИ С ФАЛШИВИ, В КОИТО ТЕЗИ ХОРА ДА ПОВЯРВАТ. КАК? ЩЕ НАМЕРИМ ЕДИНОМИШЛЕНИЦИ В ТЕЗИ СТРАНИ И РУСИЯ. ЩЕ РАЗГЪРНЕМ ГРАНДИОЗНА ПО МАЩАБИ РАЗЛОЖИТЕЛНА РАБОТА, ЩЕ ИЗТРЪГНЕМ СОЦИАЛНАТА СЪЩНОСТ НА ЛИТЕРАТУРАТА И ИЗКУСТВОТО, ЩЕ ПООЩРЯВАМЕ АВТОРИ, КОИТО ВТЪЛПЯВАТ НА ЧОВЕКА КУЛТ КЪМ СЕКСА, НАСИЛИЕТО, САДИЗМА, ПРЕДАТЕЛСТВОТО, Т.Е. БЕЗПРАВНОСТТА. НУЖНИ СА ПИСАНИЯ, ОСМИВАЩИ ЧЕСТНОСТТА И ПОЧТЕННОСТТА, КАТО НЕНУЖНИ АРХАИЧНИ ОТЖИВЕЛИЦИ. ПРОСТАЩИНАТА, НАГЛОСТТА, ЛЪЖАТА И ИЗМАМАТА, ПИЯНСТВОТО И НАРКОМАНИЯТА, ЖИВОТИНСКИЯТ СТРАХ МЕЖДУ ХОРАТА, БЕЗСРАМИЕТО, ДОНОСНИЧЕСТВОТО И ОЩЕ МНОГО ДРУГИ ПОРОЦИ, ЗАЛОЖЕНИ В ЧОВЕКА, ТРЯБВА ДА СЕ РАЗДВИЖАТ. ТАКА ЩЕ РАЗКЛАЩАМЕ ПОКОЛЕНИЕ СЛЕД ПОКОЛЕНИЕ ЩЕ ПРЕДИЗВИКАМЕ ЕРОЗИЯ И РАЗВРАЩАВАНЕ НА МЛАДЕЖТА, ЛИШАВАНЕ ОТ ЧУВСТВО НА ЧЕСТ У НЕЯ. ЩЕ СЪЗДАДЕМ ЧОВЕК С КОНСУМАТИВНА ПСИХИКА НА ЕЛЕМЕНТАРЕН ПОТРЕБИТЕЛ. ВСИЧКО ТОВА ЩЕ ОСЪЩЕСТВИМ ПОД ДЕВИЗА - " ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ!"

Коментар на Burda. Това е знаменито изказване по повод стратегията на провеждането на Третата (според мен) Световна война – наречена „студена” – между капитализма и социализма. Ние знаем как завърши и защо повече от 20 години след нейния край страните от бившия социалистически лагер не могат да се оправят. Ясно е, че западния модел, към който искрено се стремяха много хора от соца не е приемлив модел, освен ако не са твърде привързани към пазарната джунгла и представляват върховните хищници в нея.

Двуполюсното мислене „кап-соц” изигра лоша шега на всички, защото ако отнемете първите изречения от тази реч, ще видите, че всичко това го има и се прави с пълна сила във всички обладани от европейската цивилизация страни, далеч след гибелта на соца.

*

Да намерим подхода, знанията, волята и силата да отхвърлим това наследство е най-главната задача пред нашето поколение.

 





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: burda
Категория: Технологии
Прочетен: 607497
Постинги: 244
Коментари: 163
Гласове: 496
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930