Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2017 18:39 - МОЖЕМ...
Автор: burda Категория: Политика   
Прочетен: 1280 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  

МАНИФЕСТ на Нова Етика - Нов Свят
Ще успеем да променим света, когато най-после проумеем че:

- Можем да се уповаваме единствено на себе си, никога на политиците. От това следва, че политиците и партиите им са излишни, защото те не обединяват обществото, а го разделят.
- Можем да изпитваме само любов,защото сме създадени от Божията любов. От това следва, че църквите и религиозните доктрини са излишни, защото те насаждат в душите ни страхопочитание, а не любов.
- Можем да творим само добро, защото всичко друго е суета. От това следва, че законите са излишни, защото те принизяват величието на човешкия дух, като се осмеляват да го санкционират, без да осъждат факторите, които го деформират.
- Можем да желаем само мир и да го заявим на народите от цял свят, защото зачитаме техните права, нрави, обичаи, култура, бит, език, религия и територия. От това следва, че армията е излишна, защото тя е оръдие за вмешателство и насилие.
- Можем да се радваме на живота като открием великолепието на простите неща, които ни обкръжават. От това следва, че трябва да се откажем от догмите в образователната система, които зомбират разума, деформират чувствата и правят младите нещастни. Това е престъпление и всеки възрастен е отговорен!
- Можем да бъдем отговорни и за действията на държавната власт! От това следва, че не трябва да плащаме данъци, когато властта извършва престъпления. Защото това ни прави солидарни и престъпни.
- Можем да бъдем разумни - властта (статуквото) не се сменя чрез избори. От това следва, че гласувайки, независимо за кого, ние избираме статуквото.
- Можем да бъдем личности, отстоявайки своята съвест, доблест и възгледи. От това следва, че трябва да изявяваме безусловно истината, без страх и колебание. Обратното ни прави лакеи, а не личности.
- Можем да ............. твой ред е. Можем и време е да го пожелаем! От това следва, че трябва само да си спомним и да повярваме в думите на Исус: "И Аз ви казвам: Искайте и ще ви се даде."

Душата е най-нежния зов, най-смиреното дихание. Чуй я!

За контакти: GSM: 0899 / 804 034

 

 

МОЖЕМ да попълним многоточието с:

 

МОЖЕМ да бъдем отговорни лично за здравето си, интересувайки се от това кои екологични и други биологични и природни фактори влияят на организма ни. Резултатите от усилията ни да поддържаме здравотворна среда влияе на здравето на всички, които живеят в тази среда.

 

МОЖЕМ да интегрираме разделените си и умишлено разпокъсани знания и умения на различни професии и дейности, за да се изградим като цялостни и хармонични личности, надарени с ярка автентичност и несводима към стандартите ценност за обществото.

 

МОЖЕМ да трансформираме централизацията в управлението на обществените процеси и блага в координацията им, и се отказваме от търсенето на едностранна за управляващите изгода.

 

МОЖЕМ да правим разлика между богатство и изобилие – богатството изисква да се компенсират нуждите и желанията чрез парите, срещу които да се доставят необходимите стоки, а изобилието е наличност незалагаща на дефицита.

 

Общество без пари не би познавало оскъдицата, защото ще се произвежда само това и само толкова, колкото е необходимо. Излишъците могат вече да се споделят достатъчно ефективно и бързо (специално за бързо развалящите се предмети, като например храните) чрез Интернет.

 

МОЖЕМ също така да правим разлика между изгодата (келепира) и ползата, защото знаем, че не всичко печелившо, превъзхождащо или победно е несъмнено полезно.

 

МОЖЕМ да хармонизираме нуждите си чрез скромност, а не чрез взаимно потисничество (например с различно заплащане на труда).

 

МОЖЕМ да живеем нашироко, активно и изобилно, защото реалните ни биологични  нужди могат да се поемат от природните процеси. За целта е достатъчно да се откажем от всички технологии на производство, разпределение и консумация, които разхищават и увреждат природните ресурси и поставят различните хора и групи в неравностойно положение.

 

Ние МОЖЕМ да се радваме на всеки един успех на всеки един от нас, когато този успех е принос към нашата Цялост и Осъзнатост.

 

Можем да изградим икономика с ценности: споделянето, изобилието, сътрудничеството, изоставяйки: егоизма, оскъдицата и конкуренцията.

 

МОЖЕМ да живеем ЕКО, а не его.

 

МОЖЕМ да избираме такава работа и дейност, която не разболява и убива, а образова, оздравява и добавя живот.

 

МОЖЕМ да се стремим към автономност още от детството си, научавайки да обслужваме себе си, и като личности да осигурим автономията си по отношение на земя, вода, храна, енергия.

 

МОЖЕМ, постигнали лична автономност, да се постараем да я приложим (въведем) на ниво семейство, селище, народ и планета.

 

МОЖЕМ да се оттласнем от порочните ценности на европейската цивилизация (които макар и не толкова ярко манифестирани, са реално прилагани): мързел, алчност и егоизъм, като „завъртим колелото наопъки”: с трудолюбие, скромност и алтруизъм (споделяне).

 

Попълни и предай нататък.

*

Ние считаме, че за изпълнението на това не се нуждаем от партия, вожд или народ, както и от специално обществено медийно влияние. Ние можем да започнем от себе си и без да поставяме ограничителни начални и крайни срокове, количествени показатели, материална или парична отплата и признание, да го правим просто и непрекъснато, доброволно и чистосърдечно.

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: burda
Категория: Технологии
Прочетен: 606461
Постинги: 244
Коментари: 163
Гласове: 496
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930