Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2009 23:34 - Клуб за сътрудничество - творчество наживо
Автор: burda Категория: Регионални   
Прочетен: 991 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.04.2009 00:07



(...)

Ние, хората, никога не започваме от нулата, защото притежаваме интелигентност и творчески възможности, имаме уникален апарат за боравене с информацията и способност да я превръщаме в допълнителен и решаващ фактор за подобряване на живота ни. Всеки от нас е в състояние да генерира идеи и да развива творческото си мислене, всеки може да борави с информацията по подходящ начин. Всеки може да избере да прави това!

Сега само си представете: какво би станало, ако няколко човека се съберат и в дух на равнопоставено сътрудничество започнат да решават проблеми, да генерират интересни идеи и да създават екипи за тяхното реализиране. Докато си представяте аз ще ви кажа:  ще станат чудеса! Следователно освен творчески възможности ние разполагаме с още един мощен, но за съжаление рядко използван ресурс: равнопоставеното сътрудничество!

За да постигнем каквото и да е трябва най-напред да се огледаме, ослушаме, размислим и установим с какви ресурси разполагаме. Все отнякъде трябва да тръгнем. Ето с какви ресурси разполагаме сега:

·        Време.

·        Способност да генерираме идеи.

·        Възможност да набираме и разменяме актуални информации.

·        Хора – приятели, съмишленици, сътрудници, партньори или потенциални такива.

·        Силата на равнопоставеното сътрудничество.

·        Методика за постигане на цели.

·        Методика за автокорекции и усъвършенстване.

·        Методика за създаване на полезни навици.

Ако обединим и разработим тези ресурси можем да постигнем каквото си искаме! Затова ще се срещаме, разчитайки отначало само на своето въображение, фантазия и неограничен потенциал за сътрудничество и творчество.

Ние можем да стартираме използването на всички тези ресурси! Как? Чрез творчество и сътрудничество.

Нещото, което винаги можем да направим от “нищо” е генерирането на идеи.  Ние можем да се превърнем в Ловци на нестандартни идеи или в майстори по прилагане на стандартни решения по нестандартен начин.

 

          Един от принципите, от които се ръководи Клуба за сътрудничество е на всеки участник да се зачита личния интерес. По този начин, осигурявайки личния си напредък, ние без дори да го искаме, ставаме полезни и за хората около нас. Но основната цел е да си обезпечаваме възможности за собственото ни израстване и разцъфтяване като щастливи и съзидателни човешки същества.

Основните презумпции са:

·        Всеки е надарено и уникално човешко същество

·        Хората са творчески и съзидателни същества

·        Всеки разполага с чудесни възможности

·        Всеки притежава свобода на избора

·        Можем да мислим и да разбираме

·        Можем да боравим по различни начини с информацията, така че да я превръщаме в решаващ фактор за повишаване качеството на нашето живеене тук и сега.

·        Можем да черпим с пълни шепи от безкрайния и незабележим (засега) ресурс на сътрудничеството.

·        Разполагаме с достатъчно ресурси и възможности, за да започнем и да стигнем далеч в осъществяването на мечтите си.

·        Обединени и съчетани нашите способности се превръщат в  несравнима и огромна съзидателна сила.

 

За да успеем, за да превърнем поне част от огромното  си вътрешно богатство в материално трябва все отнякъде да започнем. Началото, което поставяме тук и сега ще се състои от периодични сбирки, на които ще генерираме различни идеи, ще се учим да решаваме проблеми по нестандартен начин и ще се забавляваме.

Всеки човек има най-малко един талант, който ако се изрази ще му носи най-голямо удовлетворение. Следователно ние ще откриваме пресечната точка между гениалното в даден човек и онова, което му носи най-голямо удовлетворение, радост, екстаз и щастие.

Ние ще търсим начините и ако не ги намираме, творчески ще ги създаваме.

Тръгвам от разбирането, че ако прилагаме Формулата на живота* ние ще повишим коефициента си на човечност. А това и само това ще доведе до истински, хармонични и прекрасни промени на тази планета!

Убедено твърдя, че истинската сила на човека се състои в следното:

·        освобождаването му от догми, заблуди и предразсъдъци,

·        запознаването му с универсални принципи и работещи информации

·        освобождаване от Режисьора на Драмата, който се състои от комплекс за малоценност, високомерие, алчност, неадекватни желания и невежество,

·        осъзнаване на факта, че е Любимо Дете на Вселената

·        отприщване на извора на творчество, съзидателност и любов, който се намира във всеки човек.

 (...)
image
за повече: посетете: www.duonika.org
Забележка: времето и мястото на срещите е променено. Ако наистина има желаещи за сътрудничество и сътворчество, питайте тук!

 




Тагове:   сътрудничество,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: burda
Категория: Технологии
Прочетен: 604808
Постинги: 244
Коментари: 163
Гласове: 496
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031